Jump to Navigation

Servicii consulare - Madrid - Barcelona


Programul de lucru cu publicul al Sectiei Consulare Madrid este, pe baza de programare, de luni pâna joi, între orele 9,00 - 17,00.
Obs. Nu se lucreaza cu publicul în zilele de sarbatori legale din România si Spania.

Telefon: 00 34 91 3597895; 00 34 91 3451244
Fax: 00 34 91 4165025
E-mail: secretariado@consuladoderumania.e.telefonica.net


La consulat,  urmatoarele servicii:
.
-Acte notariale
-Acte de stare civila
-Documente de calatorie
-Vize
-Cetatenia româna
-Înregistrarea în România a divortului pronuntat în strainatate
-Procurarea de acte extrajudiciare din România
-Acord privind echivalarea permiselor de conducere
-Informatii privind jurisdictiile consulare

La urmatoarele link-uri gasiti mai multe detalii:
         sau               

Fuente: Ambasada Romaniei Madrid

Comments

vreau sa fac o programare pt un pasaport pt un minor este expirat din apilie 2011 si vreau sa plec in tara cu avionul in august

vreau sa fac o programare pt un pasaport pt un minor este expirat din apilie 2011 si vreau sa plec in tara cu avionul in august

vreau sa fac doua programari pentru doua persoane ce au pasaportul expirat;

MIHAI MIHAELA-pasaport si buletin expirat VARZARU IULIAN MIHAI-buletinu se expira an 26-07-2011 va multumim

buna ziua,as dori si eu o programare pt.o procura speciala,de depunere si eliberare a unei c.i din ROMANIA.va multumesc

dar CONSULATUL ROMINIEI IN SPANIA -BILBAO ,aveti adresa ceva telefoane ma puteti informa si pe mine

vreau sa fac o programare pentru buletin NECHIFOR- ALEXANDRU -LAURENTIU- RAZVAN va multumim

Scegli aspetto moderno replica borse,Gucci Sito Ufficiale per un assaggio, un'esperienza, un lifestyle.What se Designer Gucci Borse Replica lo rendono possibile per voi per permettersi un aspetto elegante,Gucci Borse 2012 stile di vita di una principessa. Tutte le persone che amano Borse vogliono sempre gli stili nuovi e più caldo sul borse delle donne market.The perfetto sono l'accessorio fondamentale per Gucci Outlet qualsiasi outfit.Just di acquistare ciò borse di sconto che ti piace, e ti permettono di sentire le diverse esperienze della tua vita. meglio le Bauletto Gucci in vendita online paradiso dello shopping.

Ran Ban Sunglasses are the best sunglasses for you in the season. spirit force has and the huge Yin cold fusion of the gas as a whole, and JianZaiXianShang had to send, dust and started opening up runoff layer 4 blunt opening!!!!! In the chest position, get through the gas hole! Yin group demonstrated in cold swirling rises in, slowly rising, Ran Ban Sale after a long time to finally be gas hole where the sea, immediately crazy spin up. Gas hole in the sea like a bottomless, fast absorbing the Christian Louboutin cold gas vortex, blunt and opening in failure, extended time bit by bit, it grew bright. Fangyuan zhang Yin cold breath within slowly lifts, and ultimately all disappear. Wang Lin sea chest gas hole was still there, he died when the opening up of the runoff describe success rate is extremely difficult to have rushed opening in a very deep impression, he had been hit Louboutin, every time blunt opening in the gas of failure Yin cold slip a points. The huge Yin cold of the gas in the 100 DuoCi impact gradually in the consumption, plus the light, zhang Yin cold gas within all to no, no the fill after power, remain in wang Lin body of Yin cold breath slowly be cold Dan absorbed. The night of the Yin "wang Lin absorb too much gas, his own spirit force in fusion almost completely change, completely into a Yin cold spirit force. In quantity, wang Lin can now clear feel, body of Louboutin UK spirit force surging degree, almost many a times more, built in the early years of the yankees reached the peak.

vreau sa fac un pasaport,din cauza expirari din anul 2008 si as vrea sal renoiesc pe numele de PLESU FLORENTINA DANIELA urgent

vreau sa fac un pasaport,din cauza expirari din anul 2008 si as vrea sal renoiesc pe numele de PLESU FLORENTINA DANIELA urgent

si as vrea sa fac o programare de pasaport cat mai repede nr. 664379929 cu numele plesu florentina daniela

Buna ziua asi vrea sa stiu de ce acte am nevoie pentru ca mi se expira buletinul in februarie si daca am nevoie de sita???Va multumesc

Buna ziua asi vrea sa stiu de ce acte am nevoie pentru ca mi se expira buletinul in februarie si daca am nevoie de sita???Va multumesc

Buna ziua asi vrea sa stiu de ce acte am nevoie pentru ca mi se expira buletinul in februarie si daca am nevoie de sita???Va multumesc

lungeanu_eugen@hotmail.com's picture

AVOCAT LUNGEANU EUGEN

Carrera Alhadra nº 52 local 2 Almería, cod. pos. 04009 Te. 950036503 662945120 legalitasabog@hotmail.com

“Hipoteca” va da dureri de cap si provoaca insomnii, chiar si cei care au locuri de munca stabile sunt afectati pentru ca in ultimii ani dobanda la creditele ipotecare a crescut nesuportabil de mult. Daca o familie platea acum. 3 ani aprox. 800 € pe luna pentru un credit de 180.000 € acum a ajuns sa plateasca 1.200 €. In continuare va vom prezenta cum procedeaza bancile in cazul celor care acumuleaza datorii si refuza sau nu mai au capacitatea de a plati rata.

ETAPA 1. Prima rata neplatita

In acest moment controlul este inca in sucursala unde s-a contractat creditul care va face tot posibilul sa va convenga sa platiti rata. Si veti fi penalizat cu dobanda si comisioane pentru neplata la timp. In cazul in care nu se ajunge la un acord iar debitorul continua sa nu isi plateasca datoria se trece la faza urmatoar.

ETAPA 2. – Debit tecnic – 90 de zile dupa prima rata neplatita

Aici apar problemele pentru banca. Una dintre cele mai importante fiind obligatia de a plati BdE ( bancii nationale a Spaniei) creditul pe care il datoreaza debitorul, astfel BdE are siguranta ca banca nu da credite fara acoperire. Aceasta suma va fi returnata bancii in momentul in care banca reuseste sa recupereze prejudiciul. (In contextul crizei financiare aceasta este o problema foarte mare pentru banci si din acest motiv bancile vor fi foarte flexibile cu clientul acceptandu-i dobanzi mai mici, micsorarea ratei, plata dobanzii fara amortizarea capitalului pe o perioada de 1-2 ani cunoscuta si sub numele de “carencia”.) Aces subiect este destul de intersant si vom incerca sa revenim si in alte articole asupra lui. Tot in aceasta etapa dosarul de credit trece la departamentul de recuperari al bancii unde se face o ultima incercare de recuperare a datoriei pe cale amiabila prin negociere directa cu clientul.

ETAPA 3. Anularea Contractului de Vanzare - Cumparare la notar. (in spania cunoscuta ca “resolucion de escritura de compra-venta”).

Aceasta se va face in baza garantiei bancare inscrisa in Cartea Funciara in favoarea bancii sub forma de credit hipotecar. Se va trimite o notificare tuturor creditorilor prin “burofax” (scrisoare recomandata)

ETAPA 4. Inceperea Procedurii de executie

Se prezinta cazul judecatorului Judecatorul informeaza executarea creditului ipotecar.Licitatia se va face pe suma care apare inscrisa in Cartea Funciara. Este posibil sa se faca o evaluare privata de catre banca, sa se calculeze daca prin vanzarea acestuia se recupereaza datoriile. Se analizeaza din punct de vedere juridic stadiul locuintei, se verifica daca se afla chiriasi sau daca locuiesc minori, daca este declarat ca domiciliu familiar. Se decide licitarea imobilului ( foarte rar nu se ajunge aici, si aproape mereu se vinde la preturi mult inferioare valorii reale a imobilului).

ETAPA 5. Licitatia (de la 6 pana la 12 luni de la inceperea procedeului executor)

Judecatorul fixeaza data licitatiei. Daca la licitatie nu se prezinta nici un cumparator, banca ramane cu locuinta ( Se incearca recuperarea datoriei cu licitatia, dar in cazul in care nu este posibil, se ajunge in unele cazuri sa se vanda la 50% din valoarea imobilului inscrisa in Cartea Funciara (“registro de la propiedad”). Daca un se obtine suficient din vanzarea imobilului pentru a acoperi datoria, dobanda pentru intarziere si cheltuielile aferente, clientul ramane inca dator fata de banca cu diferenta. In acest caz total neplacut, in cazul in care exista garanti (termen cunoscut sub numele de “aval”) banca incearca sa recupereze datoria de la ei. De mentionat ca intai se incearca recuperarea prin vanzarea imobilului, garantii nu sunt implicati la inceputul procesului de recuperare.

Odata vanduta locuinta se inscrie in Cartea Funciara pe numele noului proprietar iar fostul proprietar ramane dator bancii.

ETAPA 6. Intrarea in posesie si Executarea silita – Aproximativ 6 luni dupa licitatie si inscrierea imobilului pe numele noului proprietar.

Presupunand ca fostul proprietar refuza sa paraseasca locuinta, dupa o perioada de 18 luni - 24 luni politia se prezinta cu un lacatus pentru a il evacua din imobil si schimba iala. Firma care se ocupa cu mutarea mobilierului are permisiunea de a muta bunurile din locuinta (daca acestea nu au fost puse sub sechestru)

Daca locuiesc persoane cu chirie (printr-un contract legal, in acest caz ar intra sub incidenta legii chiriilor iar chiriati sunt protejati si nu pot fi scosi din imobil) Locuiesc minori sau alte persoane sau alte persoane care depind de fostii proprietari iar aceasta locuinta a fost declarata domiciliu.

Daca proprietarul refuza sa plece din imobil dureaza de la 18 pana la 24 de luni pana a putea fi evacuat legal din locuinta.Iar daca are copii minori nu poate fi evacuat legal. Daca exista acest tip de probleme sunt exceptii cand nu se mai ajunge nici la faza de licitatie avand in vedere ca un investitor doreste sa intre in posesia imobilului in cel mai scurt timp. Totusi aceste cazuri sunt destul de rare.

Datornicul este inscris pe RAI (registrul debitorilor) si va intampina serioase probleme la contractarea oricarui tip de credit .

NOTA:

Problema este acuta si in curand va deveni cronica, pentru ca multi romani fara studii, fara sa cunoasca legea, fara sa citeasca ce au semnat macar,.vor ramane fara locuri de munca. Sunt societati non-bancare care ofereau posibilitatea de finantare cu 100% din pretul imobilului plus costuri.Adtfel apartamento care acum au valoarea de 150.000 acum un an se vindeau la 220.000 fiind supra evaluate de vanzatori si chiar in unele cazuri de evaluatorii oficiali.Main menu 2

Dr. Radut Consulting