Jump to Navigation

Romania din Spania:

pagina Web para rumanos en España.

Elevii români pot obţine diploma spaniolă de bacalaureat

 Liceenii români care studiază în secţiile bilingve româno-spaniole, pot susţine examen în România pentru obţinerea diplomei spaniole de bacalaureat. Promovarea bacalaureatului spaniol le permite elevilor români să fie admişi în universităţile din Spania, în aceleaşi condiţii ca absolvenţii ţării gazdă.

El Gobierno recorta un 30% las ayudas de integración a los rumanos por la crisis

Trabajo paga para que los inmigrantes dejen España

El ministro de Trabajo lo decía alto y claro: el país ya no puede ofrecer a los extranjeros "las oportunidades que quieren buscar". Celestino Corbacho invitaba así a los trabajadores foráneos a "tachar de su agenda inmediata" a España como un posible destino. Pero esta sutil invitación no viene sola.

El Gobierno ha decidido, a la vez, abrir la puerta de salida a los que ya están en la arena nacional para que regresen sus lugares de origen. Para ellos, el Ejecutivo reserva ayudas económicas de hasta 2.600 euros por familia, más el pago del billete para viajar.

 

Joburi pentru români în străinătate

 Două târguri importante de locuri de muncă, unul pentru medici şi altul pentru studenţi, se desfăşoară în această lună în Bucureşti.

Sfârşitul lunii martie vine cu oferte de muncă pentru străinătate pentru medicii români, dar şi pentru studenţii care vor să lucreze în domeniul turismului pe perioade determinate. Primul este Târgul Internaţional de Cariere în medicină „MedPharmaCareers”, care se deschide sâmbătă şi duminică, la Rin Grand Hotel, din Capitală.

Spania prima clasificata in "Misery Index"

 Agentia de rating Moody's a publicat o noua editie a raportului de prognoza economica pe 2010, în care a introdus sectiunea "Misery Index", care cuprinde un clasament al tarilor care vor ridica probleme în 2010 în ceea ce priveste rata somajului si deficitul public.

Cu un deficit de 10% si un somaj de 20%, Spania a obtinut "cel mai bun" scor din cele 16 tari cuprinse în index, urmata fiind de Letonia, Lituania si Grecia.

Raportul vine sa confirme problemele din zona euro legate de îndatorirea excesiva, în special cele ale Spaniei si Greciei.

"Căpşunarii" au ajuns principalii investitori în economia României

Românii care muncesc peste graniţă au devenit principalul produs de export al ţării. Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, după primele cinci luni ale acestui an, suma trimisă de ei a depăşit cu mai mult de 400 de milioane de euro investiţiile făcute în aceeaşi perioadă de firmele străine. Astfel, căpşunarii au trimis până la finele lunii mai 2,89 miliarde de euro, mai puţin cu 13,5% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2008. Prin comparaţie, investiţiile străine directe au scăzut cu mai mult de 44% şi au ajuns la doar 2,47 miliarde de euro.

La comunidad rumana en España se reduce por primera vez desde 2004 y deja de ser la más grande, en favor de la marroquí

Asociaciones atribuyen este descenso a un "goteo" relacionado con la crisis económica y no a los programas de ayuda al retorno

La comunidad rumana en España se redujo un 6% en el primer trimestre de 2009 hasta los 675.481 habitantes, lo que significa el primer descenso del número de rumanos desde 2004, según los datos del Ministerio de Trabajo e Inmigración. Así, la de Rumanía deja de ser la colonia más numerosa en España, en favor de la marroquí, que vuelve a ocupar el primer puesto con un total de 729.642 nacionales que tienen en vigor una tarjeta de residencia.

Subscribe to Romania din Spania RSS


Main menu 2

by Dr. Radut