Saltar a Navegación

Joburi pentru români în străinătate

 Două târguri importante de locuri de muncă, unul pentru medici şi altul pentru studenţi, se desfăşoară în această lună în Bucureşti.

Sfârşitul lunii martie vine cu oferte de muncă pentru străinătate pentru medicii români, dar şi pentru studenţii care vor să lucreze în domeniul turismului pe perioade determinate. Primul este Târgul Internaţional de Cariere în medicină „MedPharmaCareers”, care se deschide sâmbătă şi duminică, la Rin Grand Hotel, din Capitală.

Acesta e cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic şi singurul de gen din Europa Centrală şi de Est. Săptămâna viitoare, pe 26 martie, se desfăşoară alt târg, pentru care înscrierile trebuie făcute până pe 24 martie.

3.000 de joburi pentru medici în Europa şi Orient

Târgul pentru medici se adresează atât tinerilor, cât şi seniorilor, de toate specialităţile, dar şi studenţilor, rezidenţilor, asistentelor sau dentiştilor. Vor fi scoase la concurs peste 3.000 de locuri de muncă pentru Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Belgia, Germania, Elveţia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat.

„Angajatorii vin la această ediţie atât cu joburi permanente, cât şi cu joburi temporare, prin care se oferă flexibilitate de a lucra una, două sau trei săptămâni pe lună, ceea ce înseamnă că medicii doritori de acest tip de angajare îşi pot continua munca şi în ţara de origine, suplimentându- şi substanţial câştigurile cu un job temporar, care poate fi răsplătit şi cu 2.000 de lire pe săptămână în spitalele private din Anglia”, a declarat Simona Oprea, de la Houston NPA, compania care promovează evenimentul pe piaţa din România.

Anesteziştii şi chirurgii, cei mai căutaţi

Salariile oferite medicilor diferă în funcţie de experienţă şi de vechime.

  • Cele mai mici sunt cuprinse între 2.000-3.000 de euro pe lună, pentru posturi în Germania care se adresează medicilor tineri şi proaspeţilor absolvenţi.
  • Medicii seniori, cei mai cautaţi, pot obţine salarii ce ajung şi la 10.000-12.000 de euro pe lună în Marea Britanie şi în ţările scandinave.

Alte oferte interesante se adresează celor care vor să se specializeze în spitale din Germania, dar şi celor care vor joburi temporare în spitalele private din Anglia (pentru doctorii cu minimum doi ani de experienţă se oferă un salariu de 2.000 de lire/ săptămână).Medicii cu experienţă pot alege şi posturi permanente în ţări scandinave. Printre specializările medicale cu cea mai mare căutare se numără anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia.

Cazare şi cursuri gratuite

Pe lângă pachetul salarial extrem de atractiv pentru medicii români, agenţiile de recrutare internaţionale oferă şi alte avantaje, cum ar fi: oportunităţi de cazare şi cursuri de limbă gratuite pentru familie, consultanţă pe parcursul întregului proces de înscriere, asistenţă în procesul de relocare.

  • Intrarea la târgul medical din Bucureşti este liberă. Vizitatorii sunt aşteptaţi sâmbătă, între orele 11.00 şi 18.00, şi duminică, între 10.00 şi 16.00. Cei interesaţi de participarea la târg trebuie să se înscrie şi on-line, pe site-ul www.imcdays. org.
  • Între 27 şi 28 martie va avea loc şi ediţia din Cluj-Napoca a aceluiaşi târg, la Hotel City Plaza (Strada Sindicatelor nr. 9-11), iar pe 10 şi 11 aprilie în Iaşi, la Hotel Traian (Piaţa Unirii nr. 1).

DE SEZON

Oportunităţi pentru tineri în Grecia şi în Cipru

Firma de recrutare şi plasare a tinerilor şi studenţilor Icep World România a scos la concurs 200 de locuri de muncă pentru studenţii care vor să lucreze, în această vară, în insulele din Grecia (Creta, Rhodos, Kos, Paros) şi în Cipru, în hoteluri de patru stele. Joburile scoase la concurs prin programul „HappySummer Greece&Cyprus” sunt în domeniul turismului şi hotelier.

  • Tinerii care doresc să obţină unul dintre posturile de ospătar/ ospătăriţă, bar assistant, recepţioner, valet, animator copii, animator hotel, cameristă, spa assistant, masseur, bucătar, ajutor bucătar ori grădinar trebuie să aplice on-line pe www.happysummer.ro/apply şi să de pună dosarul de înscriere la unul dintre sediile din Bucureşti, Iaşi şi Craiova până pe 24 martie.
  • Dosarul de înscriere trebuie să conţină o „aplicaţie“ la program, copie după cartea de identitate şi carnetul de student (dacă este cazul). Cei selectaţi vor fi chemaţi pe 26 martie la Bucureşti (sala Europa, Strada Justiţiei nr. 54, între orele 10.00 şi 17.00) pentru a sta de vorbă direct cu angajatorii.
     
  • La eveniment pot participa toţi studenţii şi absolvenţii, vorbitori de engleză, franceză, germană, italiană sau rusă la nivel conversaţional, cu vârsta de până în 35 ani.

„Tinerii selectaţi vor semna un contract de muncă pentru o perioadă de trei-şase luni (plecările sunt în perioada aprilie- august, iar întoarcerea în septembrie-octombrie 2010) şi vor beneficia de un salariu între 400 şi 600 euro, cei care nu au experienţă, şi între 500 şi 750 - cei care au mai lucrat în domeniul hotelier/restaurant. Cazarea şi masa sunt gratuite”, spune spune Suzanne Nuridsany, directorul companiei IcepWorld România.

750 de euro pe lună
este suma maximă pe care o poate câştiga un tânăr care lucrează în hoteluri sau restaurante din Grecia şi din Cipru

 

[Fuente/Sursa: evz.ro]

 

 

Comentarios

overnight delivery of kamagra in US no prescription needed buy kamagra online

Sursa: http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/patrie-zurgalai

Mircea VASILESCU | Europa dumitale

În fiecare an, de 1 decembrie, televiziunile sînt cuprinse brusc de-un elan patriotic. Fac programe speciale presărate cu petale de trandafiri şi udate din plin cu suc natural de zîmbete lăcrămoase, fără E-uri. De 1 decembrie, televiziunile se umplu brusc de ştiri „pozitive“, de reportaje despre români de succes, de pastile cu iz cultural (de genul „evocări ale unor mari personalităţi din istoria noastră“) şi de divertisment cald, uman, senin. Vedem ce nu prea ne este dat în restul anului: tineri cu studii strălucite în străinătate care se întorc acasă şi se pun pe treabă, liceeni deştepţi şi simpatici cărora le place cartea, fermieri care s-au luptat cu birocraţia europeană şi românească, dar au izbîndit şi acum culeg roadele, patroni de IMM-uri care au pornit „de jos“, de la încărcat brichete ori vîndut săpunuri turceşti, şi acum au pus pe picioare vreo făbricuţă ultra-tehnologizată şi super-ecologică, şi aşa mai departe. Ecranele patriei se umplu de vorbe frumoase, iar refrenul zilei este „mîndria de a fi român“.  

Bineînţeles, reporterii TV, fugăriţi în restul anului să găsească morţi, răniţi, bătuţi şi violate, sînt scoşi acum pe stradă să le pună trecătorilor întrebarea profund metafizică: „Ce înseamnă pentru dvs. a fi român?“. Apoi, editorii din studio aleg nişte răspunsuri care să conţină, totuşi, o oarecare diversitate: şi de-alea care amintesc de Enescu, Brâncuşi, istorie, tradiţii, şi de-alea care se referă la Băsescu, Boc, Iliescu, Năstase, corupţi, găurile din şosele şi capitaliştii care au furat glorioasa noastră industrie. O fi 1 decembrie, dar un pic de controversă tot e necesară, că aşa se cere la televiziune... Seara, după gust şi posibilităţi, televiziunile programează ori vreun spectacol „mai deosebit“, ori vreun film românesc (că totuşi...), ori (a douăşpea oară!) vreun blockbuster, ori (ca să nu moară de tot audienţa) un show special, aducător de publicitate, deci de bani. Că tot stă românu’ seara la televizor, dat fiind că sărbătoarea naţională pică iarna... 

Pentru că democraţia înseamnă dezbatere publică, iar nouă deja ne-a intrat în sînge democraţia (mai ales cea televizată), se invită în studiourile TV niscaiva persoane şi personalităţi pentru a-i da poporului – nu-i aşa? – şi o dezbatere. Temele vin pe tavă: „ce semnificaţie are ziua naţională?“, „cum stăm cu patriotismul?“ şi (evident?) „alte ţări cum îşi sărbătoresc ziua naţională?“. Sigur, dacă tot au fost chemaţi în studio, oamenii îşi dau cu părerea cum pot, aşa încît rezultă un amestec de teme din care telespectatorii pricep, şi ei, ce şi cum pot. Se vorbeşte, la grămadă, despre reformele lui Cuza, despre Alba Iulia, despre Regele Mihai („Ce bine era cînd ziua naţională pica pe 10 mai – putea omu’ să iasă la un mic şi-o bere şi să se bucure...“), despre Revoluţia din decembrie ’89 şi CPUN-ul din 1990. Şi despre altele... Se vorbeşte...  

Pe 1 decembrie, „a fi român“ capătă, la televiziune, un fel de aură făcută din vorbe frumoase, emoţii puternice, lacrimi în colţul ochiului şi „revelaţia“ că, totuşi, ne leagă ceva. În restul zilelor, „a fi român“ înseamnă, dacă vrem să căutăm răspunsul la televiziunile poporului, să inventariezi morţii de pe şosele, să te plîngi tot timpul că Guvernul e incompetent, că primarul e corupt (dar îl mai votezi o dată, că oricum sînt „toţi o apă şi-un pămînt“), înseamnă să spui mereu, la o bere cu prietenii (şi în rîsetele tuturor), „frumoasă ţară avem, păcat că-i locuită“, să numeri cîţi doctori, zidari ori cercetători „ne“ pleacă din ţară, să ajungi la concluzia că „nu-i nimic de făcut“, după care să te distrezi în faţa televizorului cu glume mediocre, fătuci nelămurite transformate peste noapte în „vedete“, vestitori de cutremure, paranormali de tot felul şi reporteri/moderatori înspăimîntaţi de E-urile din mîncare. 364 de zile pe an, televiziunile ne spun, într-un fel sau altul, că trăim într-o ţară prăpădită, de care se va alege praful, că la tot pasul ne pîndesc pericole, că sîntem conduşi de o „clasă politică“ mediocră şi n-avem ce-i face, că „pînă şi bulgarii ne-au luat-o înainte“ şi alte asemenea cireşe amare de pe tortul tranziţiei. 364 de zile pe an, televiziunile (cu excepţiile de rigoare, desigur) ne induc ideea că „a fi român“ e un soi de blestem, că e vai de capul nostru şi că „e fatal“. O zi pe an, aceleaşi televiziuni se căznesc să ne gîdile pe la urechi zurgălăii patriotismului şi să ne arunce în copaia „mîndriei de a fi român“. Şi, după ce întorc patriotismul pe toate feţele, îl proptesc într-un ungher şi-l lasă la dospit un an, pînă la 1 decembrie viitor, cînd din nou patria îşi recapătă zurgălăii retorici. 

În toate aceste zile (364 plus una – sau două, în anii bisecţi) nu prea am observat să pună cineva în dezbatere tema „normalitatea de a fi român“. Şi nici nu mi s-a părut că s-au repezit prea mulţi să-şi exprime părerile despre faptul că teme majore precum „patriotismul“ sau „mîndria de a fi român“  pot porni de la lucruri mici, dar utile: să nu arunci hîrtii pe jos, să nu umpli „natura patriei“ de pet-uri şi ambalaje de alimente (cu sau fără E-uri), să te îngrijorezi (eventual să iei atitudine) cînd în oraşul tău se demolează fără rost o clădire veche ori primarul instalează o „operă de artă“ după gustul lui îndoielnic, să te intereseze şi altceva decît ce îţi livrează seară de seară (ieftin, ce-i drept) televiziunile, să-ţi faci treaba cumsecade şi să îi admiri pe cei care – ca şi tine – îşi fac treaba cumsecade. Şi alte asemenea lucruri „mărunte“, dar care se pot petrece timp de 365/ 366 de zile pe an. 

De fapt, România e plină de patrioţi: de oameni care îşi fac treaba şi se simt normali, fireşti, cumsecade. Numai că, uitîndu-se la televizor, au impresia că România e „alta“, făcută din nenorociri, blesteme şi politicieni mediocri. N-ar fi cazul să nu mai ascultăm de zurgălăii televizaţi?...

Sursa:  http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/cine-ne-sint-intelectualii

 

Mircea VASILESCU | Europa dumitale

Ideea că intelectualii „trebuie să se implice mai mult“ este tot mai des prezentă în comentarii, pe forumuri, pe bloguri – în fine, în tot acest spaţiu democratic al datului cu părerea pe care interactivitatea, televiziunile, Internetul ni-l pun la dispoziţie şi care, adesea, „creează actualitatea“ în ciuda actualităţii înseşi. Mi se pare – în vremuri de criză – încă o expresie a dezamăgirii, dezorientării, frustrării unor grupuri sociale care tot aşteaptă să vadă „luminiţa de la capătul tunelului“, dar încă nu s-au obişnuit cu mersul prin tunel. Numai că problema e mai complicată şi mai sucită decît pare. Şi asta din cauza ne-aşezării societăţii româneşti. 

Există destule exemple de intelectuali care „s-au implicat“ nu doar prin ceea ce le este la îndemînă şi face parte din însuşi statutul lor – anume, prin exprimarea opiniilor în spaţiul public. Sînt unii care au intrat în politică, au condus instituţii (unde chiar au lăsat ceva în urmă), au avut (ori mai au) funcţii publice. Ce se spune despre ei? În general, că „s-au dus după ciolan“, că „n-au realizat nimic, doar şi-au făcut aranjamentele personale“ şi altele asemenea. De obicei, astfel de opinii sînt exprimate ferm şi fără argumente, pe baza „prezumţiei de impuritate“ despre care scria dl Andrei Pleşu în Dilema acum vreo 15 ani. 

Dacă intri în sistem, eşti „de-al lor“. Iar „de-al lor“ înseamnă, în opinia dominantă de la noi, corupt (sau coruptibil), cu interese meschine, pus pe afaceri dubioase etc. Astfel încît ideea că un intelectual acceptă o funcţie publică, îşi ia pe cap conducerea unei instituţii (fie aceasta un minister sau un muzeu) ori e de acord măcar să-şi valorifice competenţele în calitate de consilier al unui demnitar devine, în sine, o sursă de neîncredere pentru mulţi: aproape că respectivului i se retrage, spontan, calitatea de intelectual. Nu prea se practică, la noi, analiza argumentată a faptelor săvîrşite la conducerea instituţiei. Pe scurt, pe de o parte i se cere intelectualului să se implice, să „nu stea pe margine“ şi doar să comenteze ca o cumătră în faţa porţii. Dacă se implică, aceleaşi voci care îi reproşau pasivitatea clevetitoare exclamă: „L-am pierdut şi pe ăsta!“. E aici o dilemă din care nu putem ieşi atîta timp cît imaginea despre „a fi la putere“ sau măcar „a conduce vreo instituţie“ nu se schimbă. Comunismul ne-a lăsat senzaţia că puterea e urît mirositoare şi a pătrunde în încăperile ei înseamnă că eşti „omul regimului“, iar tranziţia ne-a pricopsit cu sentimentul că a ajunge la putere (sau măcar şef pe undeva) înseamnă intrarea definitivă şi irevocabilă într-o reţea de complicităţi mafiote. Peste toate, tronează vechiul sentiment românesc că oricine e „omul cuiva“ sau că „are pe cineva în spate“. 

Problema se complică şi mai mult dacă încercăm să răspundem la întrebarea din titlu: în definitiv, ce înţelegem prin „intelectuali“? Evident, nu este vorba despre cei care apăreau, în enumerarea lemnoasă a limbajului comunist („muncitori, ţărani, intelectuali şi alte categorii sociale“), drept fraţi ai proletariatului şi ai ţărănimii muncitoare. Nu este vorba nici despre sensul restrîns al cuvîntului, pe care îl găsim în dicţionare („Persoană care posedă o pregătire de specialitate temeinică şi lucrează în domeniul artei, al ştiinţei, tehnicii etc.; persoană care aparţine intelectualităţii“, conform DEX). E vorba despre ceea ce, de cîtva timp încoace, se înţelege prin „intelectuali publici“. În SUA, „intelectuali“ sînt consideraţi, în esenţă, universitarii. Poeţii sau pictorii nu intră în această categorie, ei sînt „artişti“. În Europa continentală, criteriile sînt mai laxe: cel puţin de la Emile Zola şi celebrul său text J’accuse încoace, intelectualii implicaţi în viaţa publică vin dinspre lumea scrisului şi a artelor, dar şi din universităţi. La noi, aproape că nu există criterii, iar agitatul peisaj mass-media din tranziţie a stricat şi mai mult situaţiunea. Percepţia publică este că şi poeţii, şi artiştii de toate felurile, şi universitarii aparţin deopotrivă categoriei intelectualilor. Dar şi unii editorialişti care au căpătat o oarece notorietate şi care au dovedit în timp că pot vorbi suficient de convingător la TV despre tot felul de subiecte – de la politică externă la film, de la chestiunea atentatelor din 11 septembrie la creşterea TVA. În această accepţie, Cristian Tudor Popescu, de exemplu, e perceput de public nu doar ca jurnalist, dar şi ca intelectual. Mai nou, şi Mircea Badea tinde să pară la fel, mai ales că – printr-o interesantă confuzie – a avea succes şi audienţă atunci cînd vorbeşti despre orice tinde să devină, pentru o bună parte a publicului, un semn de competenţă, de „expertiză“. În chestiunea aceea sociologico-televizată numită „Zece pentru România“, Mircea Badea a fost la un moment dat pe locul 1 şi la „jurnalişti“, şi la „analişti politici“ (în SUA şi în alte ţări, „analişti politici“ se numesc cei care predau ştiinţe politice la universitate sau lucrează într-un institut de cercetări). Iar la categoria scriitori între primii 10 era un amestec de scriitori cu oameni care sînt „mai-mult-altceva-decît-scriitori“, dar aşa îi percepe publicul: ca „oameni ai scrisului“, deci intelectuali. Iar într-o recentă monitorizare a „celor mai mediatizaţi intelectuali“ (prin care o agenţie de PR încerca să-şi facă loc pe piaţă) clasamentul dezvăluia un perfect talmeş-balmeş de „criterii“. 

Cine ne sînt, aşadar, intelectualii? Vorba lui Roland Barthes despre „ce este literatura“ („ceea ce se învaţă la şcoală că este literatura“) poate fi adaptată şi aici: ceea ce i se pare publicului că ar fi intelectuali. Aşa să fie? Nicidecum. Despre asta, în numărul viitor.

Easytone Reebok est connu pour sa conception de la chaussure unique et inspirante,et la même créativité n'a pas été perdu sur le Reebok Zigtech. Pour les sportifs et les femmes, que ce soit dans le tennis,l'athlétisme,le basket ou le Zigtech Reebok offre un avec tout ce qu'ils recherchent dans une Pump Reebok chaussure.Chaussures doivent être confortables, anti-choc et pas entièrement flat.The Reebok Chaussures fonction unique,une doublure en maille et cuir qui réussit à lui donner une allure élégante - Easytone.

Moncler Outlet as a premier stylish luxury French outerwear brand,is famous for its quilted jackets,vests,down coats,and so on.One of the fashion Moncler clothing is Moncler 2012 Jackets Mens,which has never disappointed the fans in quality and style. The famous quilted moncler jacket is one of the best winter choice.In fact, Moncler Jackets is primarily known for its stylish ski jackets.Moncler Jackets Outlet on sale are very warm, light and comfortable to wear in the cold winter seasons, thus, they are crazy pursuited by masses of people all the time.

Ces UGG Pas Cher sont toujours aussi populaires dans les milieux de célébrité - elles semblent grandes, ils se sentent grands, ils sont encore pratique et ils durent. La marque est en constante évolution de sa gamme de produits aussi - le UGG Jimmy Choo et des bottes UGG Bailey Button sont brillants de nouvelles variations sur le style populaire qui sont en demande bien loin dans l'excès du nombre faites par la marque. Des bottes UGG Short Bottes sont portées par quelques célébrités supérieures capturées ici ! UGG Cardy Bottes sont les bottes authentiques d'UGG que les célébrités portent et sont devenues si populaires.

Christian Louboutin Outlet pupillary with a contraction, his right hand on the drums knock, immediately surrounded by the blow away the fog, immediately Sharp contraction, the formation of the eight black mist ball, floating in his body around. Louis Vuitton Outlet eyes flashing, tone, and the bland said: "you must be good at the ancient banned people?" This white people, it is wang Lin, his right hand a called, immediately from the hurricane fly out in two items, respectively is store content bag and Dan furnace, Louis Vuitton Handbags Later, did not view, but in the bosom, this just swept one eye each other man's to fix for, in wang Lin, it seems, has reached over the big late Dan fulfillment, the distance from yuan baby, only poor a. But as long as not yuan baby, Louboutin Outlet to kill, it is simple, his gaze was cold, dark said: "I am the Lord of the beast, not to have before you rob? Come to rob! I give you the opportunity!" Wang Lin right hand flick, the second hurricane evil head immediately fly out, floating in front each other, stilly.

Ran Ban Sunglasses eyes flashing, body forward movement, quick if rush ray, the instant he gave chase, who appeared in front. QiuSiPing heart big appalling, his wry smile way: "friend, your word I have no depth, why should you?" He is very regret at heart, in fact as long as a little bit a want to, they can come up with, can cast in ancient banned, and the one who is a walk-over does, this person to fix for the although is Monster Cable later period, but the general attack this hand god, even they cannot resist, unless you have strange treasure insulation, afraid that just has died. This person in his Dre Beats Headphones, it seemed, even not reached yuan baby period, but have baby issue of the meta attack. This is how he was over, how to not run! But he wanted to come in, the other side is coupled to a tough magic weapon, and so would have such damage. Cheap Ran Ban expression cold, eyes blink a sarcasm of color, light of say: "you send someone called several times the ink, the purpose of the women came last name is not want to find out the cast of the ancient banned you, how now see, but to run!

Here is a new Coach Factory Outlet for 2012 that helps you to save 30% At Coach Outlet. The Coach Outlet Online have many loyal customers, many superstars like the famous singer Jennifer Lopez, the Holly wood icon jolie Ann Moore on Coach Factory, Julia Roberts and so on, the Coach Factory Outlet Online with concise design style show the noble quality for female! Coach Bags from Coach Outlet Online is a world famous accessory company with nearly 70 years glorious history which was based on Coach Outlet Canada New York City attracted wide attention and received warm welcome to Coach Factory Outlet. For many years, the Coach Outlet Store Online insist on every product to achieve the highest level of technology of Coach Factory Online! On our Coach Factory Canada, you can find the newest style coach bags, wallets sale without tax, and with low price on Coach Factory Outlet Online, free shipping on $99 purchases, pay with Coach Factory can save a lot again, welcome to Coach Factory Outlet Online choose your lovely. Coach Outlet, 2011 new style coach bags, purses, sunglasses and wallets 79% discount, Welcome to our Coach Factory Online.Main menu 2

Dr. Radut Consulting